Lieve papa’s en mama’s, In het pakketje liefde hebben jullie artikelen ontvangen om herinneringen te maken met jullie kindje. Naast het maken van herinneringen in de tijd die jullie met elkaar delen, zijn er ook veel regel zaken die onverhoopt bij deze verdrietige gebeurtenis komen en vraagt ook het afscheid en de invulling daarvan aandacht.

Om jullie op weg te helpen is deze pagina met tips ingericht. Per tegel kunnen jullie informatie vinden over het betreffende onderwerp met een directe verwijzing naar de bron van deze informatie. Begrijpende dat jullie op dit moment overspoeld worden met informatie willen wij jullie adviseren enkel de onderwerpen te bekijken die op dit moment prioriteit hebben op basis van jullie eigen gevoel.

Is jullie kindje na 24 weken zwangerschap stil geboren, dan wordt er gesproken over een doodgeboren kindje. Hierbij gelden dezelfde regels als bij de dood van een volwassen persoon.

Dit betekent dat er een begrafenis of crematie moet plaatsvinden en dat er aangifte van overlijden bij de gemeente  gedaan moet worden. Willen jullie meer weten over de wet- en regelgeving? Lees hierover op de website van Stille Levens.

Herinneringen die je later wilt hebben,

moet je nu maken.

Uitvaartzorg (regio Limburg)

In jullie eigen woonplaats of gemeente kunnen jullie op zoek gaan naar een uitvaartorganisatie die jullie kan ondersteunen in de periode tot aan de uitvaart. Ook bestaat er gespecialiseerde uitvaartzorg voor gezinnen waarvan een baby of kind komt te overlijden. Kinderen zijn in veel gevallen gratis meeverzekerd met één van hun ouders, informeer daarvoor bij jullie uitvaartverzekeraar. Twee gespecialiseerde ondernemingen staan hier uitgelicht:

Ad Lunam begeleiding heeft eén gezicht en aanspreekpunt, Manon Velraads, die jullie stap voor stap begeleidt bij de te nemen beslissingen. Manon heeft ervaring als verloskundige en uitvaartbegeleider en kan daardoor ondersteuning bieden op medisch gebied als ook praktische ondersteuning bij het welkom heten van jullie kindje en het vormgeven aan het afscheid.

Houvast Uitvaartzorg is gespecialiseerd in het organiseren van een baby uitvaart en regelen alles wat daarbij komt kijken. Ze bieden begeleiding aan ouders van kinderen die tijdens de zwangerschap, rond de bevalling of na de geboorte overleden zijn tot de leeftijd van een jaar. Het welkom heten en afscheid nemen staan centraal. Ze bieden jullie graag een houvast in deze ontzettend verdrietige periode.

 

Verzorging

Jullie kindje mag met jullie mee naar huis. Er zijn verschillende manieren om jullie kindje te verzorgen om hem of haar tot aan de uitvaart zo mooi mogelijk te houden. Belangrijk om te weten dat ieder verhaal anders is en dat mogelijk niet alle manieren geschikt zijn voor jullie kindje. Je kunt je laten voorlichten door de uitvaartzorg. Enkele mogelijkheden staan hier opgesomd ter oriëntatie.

Watermethode
Wanneer jullie kindje vlak voor, tijdens of vlak na de bevalling is overleden, is het mogelijk om hem of haar middels de watermethode te koelen. Deze methode is een laagdrempelige en goedkope manier om jullie kindje zo mooi mogelijk te houden tot de uitvaart. Door jullie kindje in het water te leggen neemt hij of zij vaak weer de houding aan die hij of zij ook in de buik had. Je mag hem of haar aanraken in het water en ook kan jullie kindje korte momenten uit het water gehaald worden om bijvoorbeeld te knuffelen of foto’ te maken. Bij voorkeur kiezen jullie een rechthoekige of vierkante (glazen) bak zodat er voldoende ruimte is.

Licht balsemen
Thanatopraxie, ofwel Licht balsemen is een bijzondere manier van opbaren waarbij jullie kindje niet gekoeld hoeft te worden. Het fijne aan deze manier is dat jullie kindje dicht bij jullie kan zijn. Je kunt jullie kindje meedragen, aanraken, in bad doen en voorzien van nieuwe kleertjes. Ook is het bijkomend prettig dat jullie kindje niet koud voelt. Om jullie kindje te laten balsemen zal jullie kindje korte tijd, een paar uur, weg zijn bij jullie. Balseming wordt niet thuis gedaan maar in een uitvaartcentrum.

Koelen
Bij deze manier van opbaren wordt een speciaal flexibel matje onder jullie kindje gelegd, in het wiegje, in de kist of in het mandje. Door dit matje stroomt water dat door een koelunit gekoeld wordt. Doordat jullie kindje enkel gekoeld wordt op het matje is het belangrijk dat jullie kindje veelal op dezelfde plek blijft liggen. Jullie kunnen korte momenten met jullie kindje knuffelen en hem of haar daarna weer terug leggen in het wiegje, in de kist of het mandje. Verschillende uitvaartorganisaties hebben deze babykoeling in bezit en verhuren deze aan ouders of collega uitvaartorganisaties.

Draagmanden en kisten

Mede afhankelijk van de manier van verzorging/opbaring kan jullie kindje (thuis) in een mandje of kistje worden gelegd. Soms vinden ouders het fijner om het mandje of kistje te bewaren tot de dag van de uitvaart en het kindje in de tijd tot het afscheid in het wiegje, het bedje of in de box te leggen. Onderstaand enkele websites waar jullie draagmanden en kistjes kunnen bekijken.

www.kindermandjes.nl

www.hartvanhout.nl

www.sterrenkindje.nl

Er zijn veel mogelijkheden voor een mandje of kistje voor jullie kindje, echter zijn niet alle mogelijkheden financieel realiseerbaar voor gezinnen. Aandacht maakt alles mooier en aandacht is liefde. Liefs Lune maakt kosteloos wikkeltjes voor stilgeboren kindjes en hun ouders. Het setje bestaat uit een winkeldoekje voor het kindje en een doekje voor de ouders om te bewaren als herinnering. Aanvragen kan via de website van Liefs Lune. Het is ook mogelijk om zelf een kistje te maken. Let er hierbij op dat niet alle materialen toegestaan zijn in crematoria of op begraafplaatsen. Alternatieven voor een mandje vinden jullie via onderstaande pagina’s. Je kunt een mandje zelf aankleden met stof van een dekentje of lakentje van jullie kindje of jullie eigen kledingstukken hiervoor gebruiken. Ondersteun het mandje met beide armen tijdens het verplaatsen.

Mozes mandje

Rieten mand

Wieg palmblad

Placenta

Na de bevalling kunnen jullie ervoor kiezen om de placenta (in het ziekenhuis) achter te laten bij de verloskundige of deze te bewaren. Dit vraagt om een beslissing kort na het moment van de bevalling. Er zijn enkele manieren om de placenta te vereeuwigen. Twijfelen jullie? Een keuze wat betreft de vormgeving hoeft niet direct, mochten jullie mogelijk nog ‘iets’ willen met de placenta, dan zouden wij jullie adviseren deze in de diepvries te bewaren. Enkele voorbeelden om de placenta als herinnering te bewaren lees je hier: 

Sarah Mathijs maakt als aandenken een print van de placenta. Je kunt kiezen uit 3 soorten afdrukken: Aquarel, Color of Sepia. Daarnaast wordt na het maken van de afdruk de navelstreng in de vorm van een hart gedroogd en ontvangen jullie deze bij de print. Belangrijk is om voorafgaand even de aanleverinstructies te lezen.

Levensboom maakt een blijvende herinnering met de placenta. In de navelstreng zitten drie bloedvaten waarvan er twee naar de placenta lopen en één naar het kind. In die bloedsomloop wordt kunststof gespoten in de kleur die jullie wensen. Deze kunststof verhardt en het geheel wordt geplaatst in een transparante kunststof cirkel met afgevlakte onderzijde om het te kunnen neerzetten. Het is mogelijk een naam, geboortedatum of andere tekst toe te voegen aan de Levensboom. Belangrijk is om voorafgaand even de aanleverinstructies te lezen. Levensboom hanteert een gereduceerd tarief voor sterrenkindjes.

Herinneringen vanuit schenking

In het bijzonder willen wij een aantal initiatieven aan jullie voorstellen. Initiatieven die bijdragen aan het maken van herinneringen samen met jullie kindje(s) of blijvende herinneringen voor in de verdere toekomst.

SterrenPrints biedt via het ziekenhuis of verloskundige kosteloos een afdruk set van klei aan. Met deze set kunnen afdrukken gemaakt worden van handen en voeten. Deze set is geschikt voor kindjes vanaf een zwangerschap van 18 weken tot een leeftijd van ongeveer 18 maanden. Door het gebruik van speciale afvormklei zijn zelfs de kleinste huidplooitjes te zien. Van de afdruk wordt een print in acryl gemaakt en deze print ontvangen jullie thuis.

Verbonden Stilte helpt het verdrietige afscheid van jullie kindje een beetje mooier te maken. Via de website kun je een gepersonaliseerd houten item of een naamslinger aanvragen voor jullie kindje. Daarnaast biedt de stichting ieder gezin aan om een (deel van) een aangeschaft product of ingezette dienst te vergoeden. De stichting schenkt ieder gezin ook enkele bijzondere extraatjes in het eerste jaar na het overlijden.

Liefs Lune maakt wikkelsetjes voor stil geboren kindjes en hun ouders. Het setje bestaat uit een wikkeldoekje voor jullie kindje en een doekje voor jullie om te bewaren als herinnering. Het kosteloos aanvragen van een set kan via de website.

Antalin naamslingers maakt kosteloos een stoffen vlaggenlijn met de naam van jullie kindje. Aanvragen kan laagdrempelig door een mailtje te sturen.

Lief Jou uitvaartfotografie komt, mits passend in de agenda, kosteloos de uitvaart vastleggen. Neem vrijblijvend contact op.

Fonseltjes schenkt ouders kosteloos een dekentje. Jullie kunnen het kindje hierin begraven of cremeren, of het dekentje dichtbij houden als een tastbaar aandenken. Bijzonderheden en het aantal weken zwangerschap kunnen worden doorgeven via het aanvraagformulier.

No, thank you. I do not want.
100% secure your website.
Powered by
Foto’s

Van onschatbare waarde; foto’s van en met jullie kindje. Ook kan het waardevol zijn om gedurende de week die jullie samen doorbrengen momenten vast te leggen. Vraag een medewerker in het ziekenhuis, de kraamhulp thuis of iemand van jullie families om ‘basale’ momenten vast te leggen gedurende de dagen rondom de geboorte tot en met het afscheid. Deze foto’s van momenten schetst een tijdlijn van en een terugblik op de periode die jullie als ouders, als gezin, hebben doorgemaakt. Daarnaast bestaan er prachtige initiatieven waar jullie kosteloos gebruik van kunnen maken om kwalitatief goede foto’s als blijvende herinnering te kunnen koesteren. 

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek kosteloos overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken zwangerschap tot en met zeventien jaar. Met een landelijk netwerk van professionele fotografen worden thuis of in het ziekenhuis foto’s gemaakt. Een betrokken zorgverleners of iemand in jullie eigen omgeving kan voor jullie contact opnemen en een afspraak inplannen op een gewenst moment. 

Stichting Still Fotografie legt de herinnering vast, als je leven even stil staat… Stichting Still biedt kosteloos een fotoreportage aan familie van een overleden baby vanaf de 12e week van de zwangerschap. De fotografie vindt plaats in het ziekenhuis of thuis. Een betrokken zorgverleners of iemand in jullie eigen omgeving kan voor jullie contact opnemen en een afspraak inplannen op een gewenst moment.

Lief Jou uitvaartfotografie komt, mits passend in de agenda, kosteloos de uitvaart vastleggen. Neem vrijblijvend contact op.

Muziek

In een moeilijke tijd kan muziek ondersteuning bieden en helpen herinneringen te maken. Ook kan muziek worden ingezet tijdens een samenzijn of het moment van afscheid. Het kan voor een later moment van waarde zijn om deze muziek te luisteren. Stichting Steenkers Anemoon heeft diverse afspeellijsten die jullie inspiratie kan bieden. Mogelijk kunnen jullie zelf een eigen lijst creëren, vormgegeven naar eigen wens.

Steenkers Anemoon Kinderliedjes
Steenkers Anemoon Nederlands
Steenkers Anemoon Instrumentaal
Steenkers Anemoon Algemeen

 

 

 

 

 

 

Het bellenblaaslied van NOON muziek is speciaal gemaakt voor een bellenblaas-ritueel. Bij dit ritueel kunnen kinderen op hun eigen manier betrokken worden bij het afscheid. Om het lied te onderbouwen, kan er ook gebruik worden gemaakt van de kleurplaat aansluitend aan het bellenblaaslied. De kleurplaat kun je hier downloaden.

Vervoer

Van het ziekenhuis naar huis, of van thuis naar het crematorium of de begraafplaats? Het is toegestaan om jullie kindje in jullie eigen auto te vervoeren. Mochten jullie er voor willen kiezen om jullie kindje tijdens het moment van afscheid te vervoeren in een rouwauto, dan zijn er enkele bijzondere opties voor kinderen: 

Mini rouwauto; De uitstraling van de rouwauto Mini Cooper Clubman is zacht en vriendelijk en maakt daarmee de dag van de uitvaart wat minder zwaar. De chauffeurs van de rouwmini zijn allemaal uitvaartverzorgers met jarenlange ervaring. Jullie mogen zelf in de auto rijden en kunt enkele details zoals bloemen, vlaggetjes of muziek zelf kiezen.

Duijster Uitvaart Dienstverlening; heeft diverse rouwauto’s ter beschikking waaronder een Fiat 500 in witte kleur met een speelse en moderne uitstraling.

Broertjes en zusjes

Misschien heeft jullie overleden kindje een grote broer en/of een grote zus. Kinderen in het gezin vragen en verdienen liefdevolle aandacht ondanks dat het verdriet van het overleden kindje op de voorgrond staat. Maar wat vertel of doe je?

Kinderen tot 3 jaar oud begrijpen nog niet dat een persoon voorgoed weg is, ze kunnen iemand wel missen en voelen aan dat er verdriet is. Tot een jaar of 5 denken de meeste kinderen dat iets maar tijdelijk is. ‘Als ik morgen wakker wordt is Saar er weer …’. In de periode van 6 tot 9 jaar komt langzaam het besef dat de dood iets definitiefs is en kan het kind daardoor angstig worden dat er meer mensen dood gaan.

Maak samen foto’s, laat een broer of zus een liedje kiezen, blaas bellen of maak samen een tekening voor het geboorte- rouw kaartje. Misschien vinden jullie het een mooi idee dat jullie kinderen voor altijd dezelfde knuffel hebben? Jullie kunnen voorlezen uit het boekje uit het pakketje liefde. Ook zijn er nog andere boekjes die het thema ‘de dood’ algemeen, thema emoties of specifiek het verlies van een broertje of zusje als thema centraal stellen. 

Koffertje Troost heeft een assortiment samengesteld met de mooiste (prenten)boeken over rouw en herinneren. Overzichtelijk gesorteerd voor verschillende leeftijden en specifieke situaties.  

Studio Bieb heeft kleurplaten ontworpen met thema’s sterrenkijken, watermethode, uitvaart en wiegje. Voorgenoemde situaties zijn mogelijke situaties die tijdens het welkom heten en afscheid nemen aan de orde zijn en kunnen herkenning bieden voor een broer of zus. Kinderen vinden het vaak fijn om iets te doen, een kleurplaat is daarvoor een laagdrempelige manier voor kinderen. Op deze manier kunnen kinderen betrokken worden bij het afscheid. Download hier de kleurplaat die Studio Bieb in samenwerking met Stichting Steenkers Anemoon heeft ontworpen. Deze kleurplaat is ontworpen vanuit het bellenblaaslied.

In de Wolken is gespecialiseerd in verliessituaties en hebben een kleurboekje ontwikkeld voor kleine kinderen over afscheid nemen en rouwen. Het begeleidende voorleesgedichtje in het boekje gaat over Bo de Beer die afscheid moet nemen van Beer. Uitstekend te gebruiken om kleine kinderen voor te bereiden op een begrafenis of crematie.

Urn en graf

Urn

Als jullie ervoor hebben gekozen om jullie kindje te cremeren ontvangen jullie in het crematorium een (tijdelijke) urn. Soms is er in het deksel de naam en geboorte- datum en/of datum van overlijden gegraveerd. Wensen jullie een eigen urn aan te kopen dan vinden jullie via onderstaande pagina’s enkele uitvoeringen ter inspiratie;

Gedenkwebshop heeft een pagina speciaal ingericht voor sterrenkindjes. Op deze pagina vinden jullie onder andere urnen geschikt voor een sterrenkindje. Ook kunnen jullie bij Gedenkwebshop terecht voor unieke gedenkstenen, troostknuffels en sieraden. 

Urnwinkel heeft een groot scala aan baby- kinder urnen. Diverse materialen zoals keramiek, porselein, hout en messing worden gebruikt om een prachtige urn vorm te geven. 

Urnenhemel heeft naast prachtige urnen ook strooikokers in het assortiment als jullie ervoor kiezen om jullie kindje uit te strooien. Belangrijk om voorafgaand aan het uit strooien te lezen welke afspraken van toepassing zijn, de afspraken zijn te lezen via de website van Rijksoverheid.

Maakplaats de Steenuil, een eigen atelier van Sigrid en Frans. Met veel liefde gaan Sigrid en Frans samen met jullie aan de slag om een unieke urn te creëren, vanuit een eigen wens of idee aansluitend bij jullie kindje. Alle mogelijkheden zijn bespreekbaar en jullie worden begeleid in dit beeldende proces.

Leim en Zwa biedt de mogelijkheid om onder begeleiding zelf een urn te maken voor jullie overleden kindje. Ook broertjes en zusjes zijn welkom in het atelier. Via de website kunnen jullie contact opnemen met Marga en Jos. 

My Little Bear heeft in het assortiment met de hand gemaakte baby urnen. Een wolk, een ster, een zon of een hart in een kleur naar keuze. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om de urn te voorzien van een naam of datum.

Een koestersteen is een handgemaakt kunstwerk in de vorm van een mini urn, ashanger of gedenkdoos. Daarmee heb je de herinnering aan je geliefde altijd dicht bij je. Je neemt hem makkelijk mee.

Omdat het lastig kan zijn om een ‘definitieve’ keuze te maken en jullie mogelijk de urn die jullie ontvangen van het crematorium niet voor altijd willen blijven gebruiken, kunnen jullie ook voor een betaalbaar en/of tijdelijk alternatief kiezen. Een goed afsluitbare ‘pot’ kan voldoen als urn. 

Graf

Als jullie ervoor hebben gekozen om jullie kindje te begraven, kunnen jullie zelf het graf vormgeven alvorens jullie op zoek gaan naar een definitief grafmonument. Voordat een grafmonument kan worden gerealiseerd en kan worden geplaatst, zal er een bepaalde tijd verstrijken. Mogelijk is een grafpin van Vergeten doen we nooit geschikt als (tijdelijk) monument op het graf. Oriënteer naar ‘standaard’ uitvoeringen van grafmonumenten bij jullie in de buurt of online. Sluit dit niet aan bij jullie wensen? Er zijn ook kunstenaars die samen met jullie een passend monument kunnen vormgeven.

Jeroen Stok van Memorabel maakt als grafkunstenaar prachtige grafmonumenten en gedenktekens. Jullie kunnen samen een idee aandragen en dit idee laten vormgeven en uitwerken in materialen als RVS, glas, geroest staal of steen. Na plaatsing van het monument ontvangen jullie een persoonlijk boekje met daarin foto’s en teksten van het hele proces van het tot stand komen van het babygraf: van de eerste schetsen tot en met de plaatsing op de begraafplaats.

Boeken, tijdschriften en gedichten

Woorden geven aan jullie gevoelens, ervaringsgerichte verhalen lezen of inspiratie door mooie teksten die je kunt gebruiken op een kaart?

NEL magazine is een blad voor de trotse ouders van een overleden kind vol ervaringen, adviezen, inspiratie en informatie door en voor de ouders van een overleden kind – en iedereen daar omheen. Omdat er zóveel meer is dan verdriet alleen en de liefde nooit overgaat.

Het rouwt in jou van Christine Vandenhole, mama van Berre*, heeft al haar ervaring en kennis gebundeld in het eerlijke hulpboek. Voor iedereen die van ver of dichtbij te maken krijgt met het verlies van een kind.

Het leven zonder het eerste jaar van Juliette Zwaan Zwagemakers is een boek met verdrietige, harde en eerlijke verhalen.  Verhalen waar ouders in dezelfde situatie zich mogelijk in kunnen herkennen. Absoluut geen theoretische taal en zeker ook geen weerspiegeling van hoe het proces van rouw verloopt. Het is hun verhaal maar wel een verhaal waar veel duidelijk in wordt.

In de wolken is gespecialiseerd in verlies op allerlei terreinen. Rouw bij kinderen, hoe ga je hiermee om? In de Wolken biedt tips, achtergrondinformatie en boeken want kinderen, broers en zussen, neefjes en nichtjes rouwen ook, hoe klein ze ook zijn. 

Beschuit met muisjes?

Een geboorte mag gevierd worden. Naast het verlies van jullie kindje bestaat ook trots en bovenal liefde. Dit kindje heeft jullie (weer) papa en mama gemaakt. Voor het ene gezin hoort daar beschuit met muisjes bij, een ander gezin vindt dit niet passend bij de verdrietige situatie. 

Naamkoekjes, een cupcake met roze of blauwe topping of een cake pop op de dag dat jullie kindje bij jullie thuis komt, tijdens de dag van de uitvaart, wanneer jullie de as van jullie kindje mogen ophalen of een steen wordt geplaatst op de begraafplaats? Jan Banket heeft diverse mogelijkheden afgestemd op jullie wensen. 

Proosten samen met familie en vrienden met (kinder)bubbels? Er zijn diverse manieren om jullie kindje onderdeel van dit moment te laten zijn. Wijn- of champagne glazen met de naam van jullie kindje laten graveren of bestel naamstickers. Deze stickers kunnen jullie op eigen glazen plaatsen. Voorgenoemde mogelijkheden heeft LEEV21 beiden in het assortiment.

Blijvend herinneren

Het is belangrijk om de naam van jullie kindje te blijven noemen. Ook in het verdere leven mag jullie kindje deel uitmaken van jullie gezin; er zijn uiteenlopende mogelijkheden beschikbaar om herinneringen tastbaar te maken. Graag nemen wij jullie mee in enkele mogelijkheden en wensen jullie liefdevolle momenten toe. 

Een Sam voor jou maakt een zandknuffel met het geboortegewicht van jullie kindje. De knuffel wordt exclusief voor jullie gemaakt. Omdat elke Sam handgemaakt wordt, hebben jullie zelf invloed op de kleurstellingen. Als jullie dit wensen kunnen jullie een eigen stof per post toezenden en zal Een Sam voor jou dit stof verwerken in de zandknuffel. 

Uit Hout Gesneden maakt gepersonaliseerde artikelen in hout. Met de naam van jullie kindje, alle namen van jullie gezin of een symbool ter herinnering aan jullie kindje uit hout gesneden. 

Sil la Vie maakt voor alle papa’s en mama’s die een pakketje liefde ontvangen kosteloos een gepersonaliseerde naamslinger. Naast deze sterslingers maakt Silvie diverse artikelen ter herinnering. Silvie stemt graag met jullie af om een item naar wens te creëren. Een stolp met enkele items van jullie kindje centraal of een houten kist vormgegeven vanuit inspiratie van het geboorte- rouw kaartje. 

Sterrenliefs is een webshop waar jullie allerlei troostgeschenken kunnen vinden voor sterrenkindjes. Creëer met producten van Sterrenliefs de mooiste hoekjes in huis om jullie kindje te gedenken. 

Kleine vlindervoetjes is een webshop waar jullie allerlei troostcadeaus, rouwkaarten en prachtige troostsets bij verlies kunnen vinden.  

Spuitelluf maakt familie poppetjes die symbool staan voor de verhalen die achter elk gezin schuil gaan. Geef vorm aan jullie eigen gezin met jullie sterrenkindje centraal en laat deze creatie naar wens vormgeven. 

Atelier met Handjes en Voetjes maakt persoonlijke sieraden op maat. De sieraden worden gemaakt in eigen atelier. Met de gemaakte print in acryl van SterrenPrints kan dit atelier met de hand- en voetafdruk van jullie kindje een sieraad maken.

Mooi in inkt maakt gepersonaliseerde tekeningen in inkt met naam en/of geboortedatum van jullie kindje op prachtig handgeschept katoenpapier. 

Over the Moon echo-art maakt van een van de echo’s van jullie kindje een handgemaakte tekening. Om op deze manier stil te staan bij de (bijzondere) periode van zwangerschap. Voor ouders van een sterrenkindje wordt een gereduceerd tarief gehanteerd.

Studio Thier & van Daalen heeft prachtige houten kandelaars ontworpen waar een kleur reflectie plaatje in geplaatst kan worden. Deze combinatie biedt een prachtige kleuren schaduw in kleur naar wens.