OVER STICHTING STEENKERS ANEMOON

Onze dochter Saar overleed in de buik en is geboren met 36+ weken zwangerschap. Stil.

Waar wij ons tijdens de zwangerschap zo veel als mogelijk hadden voorbereid op de komst van Saar, moesten wij als gezin een geboorte & afscheid samenvoegen. Een zoektocht naar passende zorg en materialen volgde. De zoektocht was intens en heeft ons veel tijd en energie gekost en teleurstelling en verdriet opgeleverd. In telefoongesprekken met uitvaartorganisaties in onze omgeving kregen wij te horen dat een organisatie geen ervaring had met een baby uitvaart, Saar enkele dagen gekoeld moest worden in een mortuarium of niet mee naar huis kon.. De aangeboden zorg voelde voor ons niet passend in onze situatie. Uiteindelijk hebben wij na vele uren zoeken, via een artikel van het AD een uitvaartorganisatie gespecialiseerd in overleden baby’s gevonden!

Saar is 22 mei 2020 geboren. Dankzij deze gespecialiseerde uitvaartorganisatie konden wij Saar dezelfde dag mee naar huis nemen en waren we voor even echt met z’n vieren samen thuis. Diezelfde avond kleurde de lucht prachtig roze. Op 27 mei 2020 hebben we als gezin afscheid van Saar genomen.

Ons doel? Wij wensen ouders die een kindje verliezen liefdevolle momenten samen met hun kindje. Momenten om herinneringen te maken met als mogelijkheid om deze herinneringen met de artikelen uit het pakketje liefde te creëren. Om de leegte die achterblijft een klein beetje te kunnen vullen met liefdevolle herinneringen. Op de pagina speciaal ingericht voor ouders op de website van Stichting Steenkers Anemoon, kunnen ouders overzichtelijk informatie vinden betreffende onderwerpen die rondom het welkom heten en afscheid nemen relevant zijn.

Steenkers Anemoon

Tijdens het welkom heten en afscheid nemen van Saar hebben vrienden en familie een bloem meegenomen. Deze bloemen samen vormden een bloemenzee. Saar in het mandje op deze zee van bloemen en haar gezichtje bedekt met kleine roze gipskruid. Voor ons een liefdevol beeld.

Bloemen blijven voor ons gezin een herinnering aan Saar. Steenkers en Anemoon zijn namen van prachtige roze bloemen met de begin letters van de voor- en achternaam. Uit naam van Saar hopen wij namens Stichting Steenkers Anemoon andere papa’s en mama’s te kunnen helpen.

WIE ZIJN WIJ

Tommie Amalo 

Penningmeester


Om een bijdrage te kunnen  leveren aan Stichting Steenkers Anemoon zonder dat ik met mijn handen in de klei hoef, heb ik de rol van penningmeester op me genomen. In deze rol beheer ik onder andere de financiën van Stichting Steenkers Anemoon en werf ik sponsoren. Samen met Woebe ben ik opgegroeid in de mooiste stad van Nederland, in Maastricht.

Marieke Trienekens 
Oprichter / Voorzitter

 

Uit liefde voor Saar heb ik Stichting Steenkers Anemoon opgericht. Met als doel van betekenis te kunnen zijn voor ouders die een kindje verliezen. Omdat niemand in een zwangerschap is voorbereid op een afscheid. Naast alle bezigheden voor de stichting, werk ik als therapeut in de geestelijke gezondheidszorg. Ik woon samen met Tommie en ben mama van Joos, Saar*, Noor en Daaf.

Anouk Hauser 
Algemeen lid

 

Met Stichting Steenkers Anemoon en de bijzondere mensen achter de stichting ben ik, samen met mijn partner in aanraking gekomen door het overlijden van ons zoontje Jesse. Uit liefde ondersteun ik de stichting op diverse vlakken om op deze manier voor andere ouders in een herkenbare situatie en tevens verdrietige periode een beetje steun te kunnen bieden. 

Woebe Amalo
Secretaris

In een stichting zijn er nooit  genoeg helpende handen. Het geeft mij een goed gevoel om naast mijn baan als Planoloog actief bezig te zijn en anderen te kunnen helpen. In het bijzonder mijn tweeling broer en partner en alle andere ouders waar een welkom en afscheid samen komen. Binnen de stichting heb ik de rol van secretaris op me genomen en daarnaast ben ik actief op de social media kanalen.

Help je mee?

Stichting Steenkers Anemoon helpt graag zoveel mogelijk ouders om samen met hun kindje herinneringen te kunnen maken in de korte tijd die ze samen hebben.

Wij hebben daarbij hulp nodig. Helpen kan op verschillende manieren.

Steun de stichting eenmalig of structureel door te doneren. Doneer bijvoorbeeld 1 pakketje liefde waarmee we een gezin kunnen helpen of doneer structureel, maandelijks een bedrag naar keuze.

Koop via de webshop van Stichting Steenkers Anemoon een artikel. De volledige opbrengst gaat naar Stichting Steenkers Anemoon.

Zet een eigen actie op; Bij veel supermarkten is het bijvoorbeeld mogelijk je statiegeldbonnetje te doneren aan een goed doel. Dit goede doel wordt meestal per filiaal gekozen en verandert om de paar weken. Je kunt Stichting Steenkers Anemoon als goed doel voordragen bij jouw supermarkt.

Shop online via Doelshop.nl.
Via een speciale link kan je doorklikken naar webshops zoals Coolblue, Bol.com, Mediamarkt, HEMA, Albert Heijn, Thuisbezorgd, Booking.com en nog veel meer. Deze webshops doneren een percentage van jouw aankoopbedrag aan Stichting Steenkers Anemoon.